Ползите за здравето от (умерена) консумация на яйца

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Великден е празникът, обичайно свързан с консумация на яйца. Естествено, тя трябва да е с мярка. Ето обаче предимствата от традиционната за тържествените дни храна, представени от incredibleegg.org:

  • Яйцата имат висококачествен протеин, който спомага за поддържането на умствената и физическата енергия през деня за хора от всички възрасти. Висококачественият протеин спомага за намаляване на глада и поддържане на добра физическа форма и оптимално тегло;
  • Протеините в тях имат важна роля за изграждането на чиста мускулна маса;
  • В яйцето се съдържат 13 важни за тялото витамина и минерала;
  • Съдържанието на витамин B4 подпомага нормалното функциониране на клетките, бъбречните функции и транспортирането на хранителни вещества в тялото;
  • Яйцата не съдържат въглехидрати и захар;
  • Въпреки че алергията към яйца е често срещана при децата с порастването им при много от тях тя изчезва;
  • Последни изследвания сочат, че ако не се прекалява с консумация на яйца, те не носят риск от повишен холестерол;
  • Има от 7 до 17 хиляди микро пори в черупката на яйцето.
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА