Половината от храните в страната се произвеждат в сивия сектор, а почти всичката риба, която се предлага по българското Черноморие, е произведена незаконно, съобщава БНР, позовавайки се на браншови организации. У нас има 3 600 обекта, където се произвежда риба, но само 700 от тях са регистрирани в Агенцията по храните, съобщава Йордан Господинов от “БГ Фиш”. Антоанета Божинова от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци, посочва, че контролът върху храните е слаб и се атакуват само законните производители, предава Националното радио. Представителите на хранителния сектор са се обединили около тезата, че има механизми за контрол, които се използват само за натиск върху производителите
Половината от храните у нас се произвеждат в сивия сектор според браншови организации
Автор:
Златко Златков
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.