Подновяват производството на сирене в пещера в Румъния

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

В Румъния се подновява производството на сирене в естествена пещера от Средновековието, съобщава romania-insider.com. Пещерата позволява на производителите да правят няколко вида сирене в уникални за света микробиологични условия. Скалата на пещерата, бактерията Brevibacterium linens и постоянните температура и влажност влияят по специфичен начин върху продуктите. Производственият капацитет на предприятието е малък – то може да преработва около 3000 литра на ден. С подновяване на дейността, фабриката, която не работи от миналия юни, сменя управляващата я компания, но запазва собствеността си. Тя принадлежи на FrieslandCampina, която е една от най-големите компании, които произвеждат млечни продукти в Румъния. През миналата година продажбите й са достигнали 80,6 млн. евро, а служителите, които работят са нея, са били 522-ма.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА