Пламъци погълнаха 440 т пшеница и земеделска техника в каварненско село

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Огнена стихия е унищожила 440 тона пшеница, осем селскостопански машини и складирани количества с препарати за растителна защита в зърнен склад на земеделско стопанство в каварненското село Било, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция – Пожарна безопасност и защита на населението/ГДПБЗН/, цитирани от  pronewsdobrich.bg.

Сигналът за пламъците е бил подаден в ОЦ при РДПБЗН- Добрич в осем часа вечерта на 10 септември. Към мястото на инцидента са били изпратени два пожарни автомобила с екипи на РСПБЗН – Каварна, които са успели да ликвидират огнената стихия в склада, с площ около 1000 кв. м. Въпреки намесата на пожарникарите обаче са унищожени жито и техника. Причината за пожара е в процес на изясняване.

Областната дирекция на МВР в Добрич апелира за своевременно подаване на сигнали във връзка с пожароопасната обстановка. Апелът е гражданите да подават сигнали при забелязване на признаци на пожар, дим, мирис на изгоряло и пламъци.

Сухото време, високите температури, изсъхналата растителност и вятъра са фактори, които бързо усложняват пожарната обстановка в полските и горски масиви, както и в земеделските земи, посочват от полицията.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА