Пчеларите с искане за подкрепа на всяко регистрирано пчелно семейство

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Всяко регистрирано пчелно семейство да получи подкрепа за борба срещу вароатозата по националната програма по пчеларство. Това посочи пред Агрозона Даниела Челебиева от Съюза на българските пчелари като основно искане по време на протеста на производителите пред Министерството на земеделието и храните днес. Заявленията за кандидатстване за помощта да се подават в общинските служби по земеделие, искат още от пчеларските организации. Челебиева поясни още, че към момента по програмата могат да кандидатстват само пчеларите, регистрирани като земеделски производители, а това, което искат от бранша е достъп до програмата да имат всички производители с регистрирани пчелини по съответния ред, предвиден в нормативната уредба.

На протеста пред МЗХ днес бяха пчелари от София и София-област, Шумен, Силистра, Варна, Враца, Монтана, Берковица, Царево, Видин, Плевен, Ямбол, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив. Сред издигнатите лозунги на протеста бяха “Да се криминализират крадците на пчелни семейства“, „Пчелите-бъдеще за планетата“, „Спрете дискриминацията“, „Светкавична помощ за пчеларите от националните доплащания“, „Да спасим пчелите, да съхраним живот“ и др.

Петър Лазов

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама