Отварят подмярка 7,2 през декември с бюджет от 200 млн. евро

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

През декември 2017 г. ще бъде обявен вторият прием на проекти по подмярка 7.2 за инвестиции в малка по мащаби инфраструктура с остатъчния разполагаем бюджет в размер на около 200 млн. евро.Това съобщават от Министерството на земеделието във връзка с приключващата обработка на заявленията за подпомагане по подмярка 7.2. Приемът в края на годината ще даде възможност за равен достъп до финансиране на общините от селските райони, чиито проекти няма да бъдат одобрени през настоящата година и ще осигури необходимото технологично време за изпълнение на одобрените инвестиции в рамките на програмния период, посочват още от МЗХГ.

Допустими ще са проекти с включени инвестиции за реконструкция на пътища, улици и водоснабдителни системи, културна, образователна и спортна инфраструктура, както и проекти за подобряване на енергийната ефективност на общинските сгради и обществените зелени площи в населените места. Включването на приема на общински проекти в индикативния график за 2017 г. става по настояване на Националното сдружение на общините у нас, чиито представители са се срещнали с министър Румен Порожанов.

От министерството посочват още, че заложеният в индикативния график прием на заявления по подмярка 7.6 „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природното наследство на селата“ през ноември ще бъде обявен през първата половина на 2018 г.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама