От утре приемат заявления за помощ при намаляване производството на краве мляко

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

От утре приемат заявления за помощ при намаляване производството на краве мляко. Това гласи публикувана заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева. От там става ясно, че Държавен фонд „Земеделие” ще администрира и прилага дейностите по извънредната пазарна мярка, съгласно Делегиран регламент (ЕС) 2016/1612 на Комисията.
В заповедта се посочва още, че заявления по мярката могат да се подават от индивидуални производители на краве мляко. Приемът ще бъде спрян при получаване на уведомление от Европейската комисия за достигане на максималния общ размер на подпомагането.
Както “Агрозона” вече писа по 0,14 евро/кг ще получат производителите на краве мляко в страната, които доброволно намалят производството си. Приемът ще продължи до 21 септември. Мярката е част от допълнителния пакет на Европейската комисия, с който се предоставя помощ от 150 млн. евро за всички производители на краве мляко, които решат доброволно да намалят доставките си към първи изкупвачи за период от 3 месеца. Така от Брюксел се надяват да намалят свръхпредлагането на мляко в общността, за да се стабилизират цените на суровината.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА