На вълнолома във Варна вадят морска врана

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути
Рибата е рядка, но много вкусна на скара

Рибарите от Морската гара във Варна вадят морска врана, разкриха за ИА “Черно море” очевидци. Пускат въдици (стръв – скарида, морски червей) на стената на вълнолома. Там в момента рибата пасе по камъните.

Морската врана се движи по двойки, има сребристо тяло и сиво-черна окраска на гърба си. Обитава подводни скали и подмоли, но за съжаление е доста рядка.

Понякога се лови в таляните, но по-често я отстрелват харпунджиите. Изключително вкусна, със специфичен морски оттенък – за приготвяне на скара. Ако ви я предложат някъде – не пропускайте да я опитате.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА