МЗХ публикува указания за заявленията за подпомагане на производители на зеленчуци и плодове

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

На страницата на Министерството на земеделието и храните в раздел “Актуално” са публикувани указания за попълване на заявления за участие в схемата за подпомагане на производители на зеленчуци и плодове. Указанията са одобрени от министър Васил Грудев. Както Агрозона вече писа, подаването на заявление за намерение за участие в специалната схема за подпомагане на производителите на плодове и зеленчуци има за цел да улесни Министерство на земеделието и храните в събиране на информация, която да бъде нотифицирана пред Европейската комисия. Въз основа на тази информация ще се определи размерът на подпомагането за страната ни. Финансовата помощ обхваща домати, моркови, зеле, пипер, карфиол, краставици,  корнишони, гъби, ябълки, круши, малини, десертно грозде, сливи и праскови и нектарини.

Когато мярката „изтегляне от пазара“ е приложена в периода от 18-ти до 31-ви август 2014 г., заявленията за намерение за участие трябва да бъдат подадени не по-късно от 4-ти септември 2014 г. На страницата на министерството е поместен и формуляр за заявлението.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама