МЗХ няма да отвори 6.4 поради липса на административен капацитет

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Мярка 6.4 за инвестиции в неземеделски дейности в селските райони е една от най-атрактивните в Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Въпреки това, тя не присъства в индикативния график за 2016 г., публикуван на страницата на Министерство на земеделието и храните. От МЗХ обясняват, че нямат административен капацитет да обработят обема от документи, които се очаква да бъдат подадени по нея.

Различни неправителствени организации изразиха своето мнение в подкрепа на отварянето на мярката, която ще допринесе за инвестиране в селските райони и осигуряване на работни места там, но на този етап от МЗХ са непреклонни. „Няма как да отворим всички мерки, към които има интерес. Според нас изготвеният индикативен график е балансиран“, заяви Антон Аспарухов, директор Дирекция „Развитие на селските райони“ в МЗХ.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements