Музей, посветен на хайдушкото движение, отваря в Златоград

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Утре в Етнографския комплекс в Златоград ще бъде открит музеят “Делю войвода”, посветен на Делю войвода и хайдушкото движение през XV – XIX в. Събитието е по повод 240-годишнината от рождението на Делю хайдутин, а Етнографският комплекс и Община Златоград обявяват 2017 за година на емблематичния за града войвода.

Освен новия музей в родопското градче можете да посетите множество малки дюкянчета на занаятчии, пренесли духа на занаята си през времето. От тях можете да се снабдите и с ръчно правени бижута, черги, колани, керамични изделия и други. Из целия град пък можете да опитате от прочутия родопски пататник или от родопския клин – баница с ориз. В града се предлага и голямо разнообразие от места за настаняване – от къщи за гости, чиято цена е в порядъка на 20 лв за нощувка до спа центрове.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА