Млади фермери ще се състезават на национално и европейско равнище в три категории

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Стартира Националният конкурс за млад фермер 2021, който се провежда под егидата на евродепутата Асим Адемов в сътрудничество с Националната асоциация на младите фермери (НАМФБ), Аграрен университет-Пловдив и Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ), съобщиха от екипа на българския евродепутат.

Традиционно победителят в конкурса ще представи България на Европейския конгрес на младите фермери, чието седмо издание ще се състои в Брюксел, Белгия, в края на годината. Българският евродепутат Асим Адемов е един от съорганизаторите на конгреса, заедно с колегите си Нуно Мело от Португалия, Симон Шмидбауер от Австрия, Херберт Дорфман от Италия, Хуан Игнасио Зойдо Алварез от Испания.

Тази година форумът е посветен на справянето с последиците от пандемията от Covid-19 и приноса на земеделските стопанства в борбата с климатичните промени.

Категориите, в които младите фермери ще се състезават на национално и европейско равнище са следните:

• „Най-устойчив проект“, за справяне с предизвикателствата, причинени от Covid-19 и/или за въвеждане на екологични практики в стопанството за борба с климатичните промени;

• „Най-добър дигитален проект“ за прилагане и разпространение на цифрови технологии и иновации в стопанството и

• „Най-добър проект за принос в развитието на селските райони“ за осъществяване на дейности, които допринасят за икономическото, екологичното и социално развитие на селските райони.

Заинтересованите кандидати трябва да подготвят и изпратят формуляр за участие (по приложения образец), в който посочват име и данни за контакт, кратко описание на земеделската дейност, както и описание на устойчивите и иновативни практики, които се прилагат в стопанството на младия фермер.

НАТИСНЕТЕ ТУК, ЗА ДА СВАЛИТЕ ОБРАЗЕЦ НА ФОРМУЛЯРА ЗА УЧАСТИЕ

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements