Млади български фермери на европейски конгрес в Брюксел

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

България ще има делегация на Третия Европейски конгрес на младите фермери – най-мащабното събитие, посветено на младите земеделски производители от цяла Европа. Форумът се провежда под егидата на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент и е възможност за обмен на добри практики и опит между младите фермери, представителите на агробизнеса и Европейските институции. Очаква се в тазгодишното издание на Конгреса, който ще се проведе днес и утре в Европейския парламент в Брюксел, да се включат повече от 200 фермери от общо 17 държави-членки.

Младите фермери от България са победители в националния конкурс за Европейската награда за млади фермери, организиран от евродепутата Владимир Уручев (ЕНП/ГЕРБ) през 2015 г., в партньорство с Министерство на земеделието и храните и Националната служба за съвети в земеделието.

В рамките на Конгреса ще бъде връчена Европейската награда за млад фермер за най-успешните проекти в три категории (най-добър, най-иновативен и най-устойчив). Петко Симеонов – млад фермер и производител на биологичен мед, който бе отличен с  националната награда за проекта си за подвижно пчеларство и интегрирана система за управление на пчелните семейства, ще представи България в надпреварата за Европейската награда.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА