Министерство на земеделието и храните организира научен агрофорум

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Министерство на земеделието и храните организира научен агрофорум на тема „Устойчива агрохранителна система – национален приоритет за продоволствената независимост на България“. На събитието ще  бъдат представени достиженията на доказани световни български учени в областта на приложната земеделска наука.

С провеждането на агрофорума ще се постави ново начало  за обединяване на научния потенциал вътре и извън страната, за да може България да посрещне предизвикателствата, свързани с амбициозните цели на европейската политика за устойчив екологичен преход, фокусирани върху продоволствената сигурност, здравето на обществото и опазването на природната среда. В тази връзка чрез събитието ще се обърне особено внимание на потенциалът на аграрните научни изследвания и иновациите, както и ще се осъществи връзката за трансфера на знания и иновации към агрохранителния бизнес.

Форумът  ще се проведе на 31 май 2024 г. (петък), от 13:00 часа, в зала 2 на Националния дворец на културата гр. София (вход от към фонтаните).

С програмата и участниците в събитието може да се запознаете тук.

 

ЕТИКЕТИ:
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама