Министър Найденов ще открие българския щанд на Международното изложение „Зелена седмица 2013” в Берлин

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще откриe българския щанд, по време на най-представителното световно изложение за продукти на хранителната промишленост, земеделието, горското стопанство и градинарството – „Зелена седмица” 2013 в Берлин, Германия. Очаква се щандът да бъде посетен и от федералният министър на храните, земеделието и защита на потребителите на Германия г-жа Илзе Айгнер.

За втора поредна година акцентът в българското участие на изложението ще бъде насочен към биопроизводството и биопродуктите. В биосекцията на българския щанд, посетителите ще могат да се запознаят с продуктите на Асоциацията на биопроизводителите в България. Те ще се представят с печена белена капия, консервирана, лютеница, пукани люти чушлета, пшеница, брашно, трици, слънчогледово олио; винен оцет, биологично вино, биологичен сок от арония, сладка и  други. Родните производители ще предложат още и традиционни продукти, като бяло саламурено сирене, вино, месни колбаси, розови продукти, мед и пчелни продукти. Щандът тази  година е разположен на централно място, с площ от 140 кв.м, максимално отворен от всички страни, предоставящ възможност за контакт с посетителите. Изложението ще отвори врати от 18 до 27 януари 2013 г., като традиционно се посещава от над 900 хиляди посетители.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама