Между 26% и 58% по- ниски запаси от бяло месо в кланиците

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Запасите от месо и субпродукти в кланиците към 31 декември 2019 г. година са били съответно с 26.7% и 58.5% по-малко спрямо предходната година, като данните включват наличните количества втлъстен черен дроб.

За втора поредна година Северният централен район е водещ в производството на бяло месо в страната с дял от 64.0% на субпродукти – с дял от 40.9% и по брой на закланите птици и зайци – с дял от 65.3% или 3 / 4 от общото производство.

Югоизточният район е втори по обем на промишленото производство на бяло месо с дял от 20.7%, на субпродукти – с дял от 28.8% и по брой на закланите птици и зайци – с дял от 22.0%. Следва Южният централен район с дял 5.9% от броя на закланите птици и зайци, на субпродукти – с дял от 23.4% и добито месо – с дял от 10.2%.

Изнесли сме със 6% по- малко бяло месо през 2019 г.
Вносът на птиче месо и субпродукти през 2019 година остава на нивото от 2018 година. Износът намалява с 5.9% спрямо предходната година.
През 2019 година вътрешното потребление на птиче месо и субпродукти се запазва почти непроменено, като се отчита минимално намаление от 0.1% в сравнение с потреблението през 2018 година.

 

* Субпродуктите винаги да се вземат в предвид с включително втлъстен черен дроб

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА