Мариана Кукушева: Българският хляб се продава на десет пъти по-ниска цена в Гърция

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Гърция пази своята територия и не допуска европейски производители да влизат и реализират продукцията си там. Това каза за агенция „Фокус” Мариана Кукушева, председател на Консултативния съвет по зърното, председател на управителния съвет на Националния браншови съюз на хлебопекарите и сладкарите, и член на Сдружение „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес”, по повод обвиненията на гръцки производители, търговци внасят опасен за здравето хляб от България. „Това е реакцията на гръцките хлебопроизводители заради факта, че български хляб се продава на десет пъти по-ниска цена в Гърция. Българският хляб има същите хранителни качества, качество, здравословност и безопасност. Тази реакция показва, че гръцкият бизнес и държава пазят своята територия и не допускат европейски производители да влизат и да реализират своята продукция”, поясни Кукушева. Тя каза, че би се радвала, ако и българската държава се държи по същия начин като гръцката. „Хлябът е най-безопасният хранителен продукт. При крайният продукт, какъвто е той, няма вредни микроорганизми и токсини, защото се изпича на температура над 300 градуса”, каза още Мариана Кукушева.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА