Квотата за експорт на захар в ЕС се увеличава до 1.35 млн. тона за 2013/2014

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Лимитът за експорт на захар през 2013/2014 г. ще се увеличи от 700 000 т. на 1.35 млн. тона. Това стана ясно от решение на Комитета по мениджмънт на Организацията за общ европейски пазар, която извършва мониторинг върху европейския земеделски пазар.

Решението ще влезе в сила в началото на декември. Комисията съобщи също, че на базата на продължителен мониторинг на пазара за земеделски продукти ще приеме още нови мерки, след като новите правила за регулиране на Организацията за общ пазар бъдат публикувани.

Дали квотата ще бъде увеличена зависи от бъдещата оценка на пазара, която ще бъде извършена от Комисията. Наличното количество стока през стопанската 2012/2013 г. изглежда ще осигури гладкото функциониране на пазара.

ЕТИКЕТИ:
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА