Кораб с украинско зърно заседна в Суецкия канал

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Товарният съд беше изправен и няма да засегне трафика през канала

Властите са успели да изправят бързо корабът, превозващ приблизително 66 000 тона зърно и трафикът не е бил засегнат, съобщават Ройтерс и АФП, цитирани от Agerpres .

„М/В Glory заседна, докато се присъединяваше към южния конвой близо до Алакантара. Буксирите на Суецкия канал в момента се опитват да го върнат на плаване“, съобщи норвежкият морски агент Лет първоначално в Twitter. Малко след това той съобщи, че корабът е върнат на водолинията. Управлението на Суецкия канал уточни, че този инцидент е “малко вероятно да забави трафика” през канала.

Корабът е бил натоварен с украинска царевица

Корабът под флага на Маршаловите острови е напуснал украинското пристанище Черноморск на 25 декември на път за Китай с товар от 65 970 метрични тона царевица, според Съвместния координационен център (JCC), който наблюдава износа на зърно от Украйна. От цевтъра, който включва представители на ООН, Турция, Украйна и Русия, заявиха, че корабът е получил разрешение да продължи пътуването си от Истанбул след проверка, извършена на 3 януари.

Суецкият канал е един от най-натоварените морски пътища в света и най-краткият транспортен път между Европа и Азия.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА