Контролът за качеството на бирата-на 500 г.

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути
Най-старият документ, който регламентира качеството на хранителен продукт е Законът за чистотата на пивото или т.нар. Рейнска забрана. Тя е издадена през далечната 1516 г. и цели да запази традиционните съставки, от които се приготвя бирата – малц, вода, хмел, гласи Пътеводителят на българската бира, издаден от Съюза на пивоварите у нас. Забраната е издадена от баварските херцози Вилхелм IV и Людвиг X.

Напитката от хмел от Европа стига и до Америка. Занасят я първите заселници там. На азиатския континент вместо малц като основна съставка се използва ориз.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА