Коледното издание на Фестивала на Местните Храни ще се проведе в Пловдив

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

От 21-ви до 27-ми декември ще се носят аромати на вкусни традиционни храни и сгряващи напитки по улиците “Братя Пулиеви” и “Магура” в пловдивския квартал “Капана”, съобщават от www.localfood.bg  . Коледното издание на Фестивала на Местните Храни ще събере продукцията на над 20 производители от Пловдив и околните области, комбинирайки европейската и българската култура.

Организаторите посочват, че събитието се организира от инициативата “Занаятчийска кухня Фермата” с подкрепата на Община Пловдив и Общинска фондация “Пловдив 2019”.

По време на третия по ред фермерски пазар в Капана пловдивчани ще имат удоволствието да опитат автентична празнична кухня, претворяваща българската традиция и тази на местната арменска, турска и македонска общности. На 21-и декември от 16,00 часа програмата предвижда да бъде проведена работилница за месене на обредни хлябове. Специалисти от “Хлебна къща – Пловдив” ще представят символиката на Коледника – какво повелява традицията, как се прави коледната пита и как се четат знаците по нея.

За потребителите на фермерския пазар ще бъдат предложени сезонни плодове и зеленчуци, хлябове и пити с естествена закваска, фермерски млечни и месни продукти, мед, сладка, лютеници и билки. За празничното настроение и атмосфера ще бъдат осигурени коледен пунш и греяно вино, предвидена е и музикална програма от диджея Skill.

Организаторът на фестивала – “Занаятчийска кухня Фермата”, е инициатор и на новата национална мрежа на малките местни производители на храни LocalFood.bg. Мрежата ще подпомага регистрацията на стартиращите предприемачи и достъпа им до пазара, ще ги обучава и ще ги съветва за възможностите. Новата мрежа ще насърчава развитието на иновативни модели на домашно производство на храни и ще прокарва политики за регламентирането им.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements