Кои са петте най-любопитни държави към веганството

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
3 Минути

През януари се провежда ежегодно предизвикателство, насърчаващо намаляването консумацията на месо

Над 600 000 души взеха участие във Veganuary миналата година, което показва, че мнозина най-малкото са любопитни да приемат начина на живот. Veganuary е ежегодно предизвикателство, провеждано от организация с нестопанска цел в Обединеното кралство, която насърчава и образова хората за веганството, като ги насърчава да следват веган начина на живот през месец януари. Имайки това предвид, експертите от ICE Headshop решиха да открият европейската страна, която е най-любопитна по отношение на веганите. Те използваха онлайн инструмента за анализ SEMrush, за да анализират най-често срещаните думи за търсене във връзка с намаляване на приема на месо.

Изследването показва, че най-любопитната страна по отношение на веган начина на живот в Европа е Люксембург с рейтинг на интерес към веганите 9,6 от 10. Люксембургци търсят начини да се откажат от месото средно 42 пъти на 100 000 интернет потребители годишно. Люксембург се адаптира към пазара, като веган опциите стават все по-достъпни както в ресторантите, така и в супермаркетите.

Ирландия е на второ място за повечето любопитни вегани с резултат 9,2/10. Въпреки че мисълта за ирландската храна предизвиква асоциация с морски дарове, яхнии и разбира се соден хляб, има много опции на растителна основа, достъпни както за туристите, така и за местните жители. Тези, които искат да се присъединят към веганската армия, търсят 18 пъти на 100 000 интернет потребители.

На трето място е Латвия. Интересът към веганството там се оценява на 8,8 от 10. Това е страна, в която кухнята е пълна с месо и риба, но в столицата на Латвия Рига има специални места за веганска кухня.

Словения попада на четвърта позиция (8.4/10). Страна, известна с естествената си красота, кухнята на Словения е много подобна на тази на Латвия, базирана на гулаш, яхнии и вкусни манджи. Много от съставките на прочутите в Словения ястия лесно се заменят с вегански алтернативи, смятат специалисти.

Топ 5 на най-любопитните по отношение на веганството страни се допълва от Чехия. Годишно термините за намаляване на приема на месо се търсят почти 13 пъти на 100 000 интернет потребители, което води до оценка за вегански интерес от 8 от 10. Въпреки факта, че чешката кухня е известна със своите кнедли, задушени меса и зеленчуци, има разнообразие от вегански ресторанти, които отговарят на веган хранителни изисквания.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements