Китайци с интерес да произвеждат български млечен продукт с името на Смолян или местността

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Община Смолян ще обсъди възможността за създаването на млечен продукт с име на местност, село или на името на града, като продуктът ще произвежда в Китай. За това е поел отговорност заместник-кметът на община Смолян Марин Захариев по време на среща с представители на млекопреработвателния бранш в китайската община Сючанг Уанг Шушен в региона на Сючанг, провинция Хенан, в който живеят почти 5 млн. души, съобщават от пресцентъра на община Смолян. Основен акцент във визитата е била официална среща на Марин Захариев със секретаря на Партийния комитет на община Сючанг. На срещата са присъствали още кметът на града Угоудинг, неговият заместник, генералният секретар на община Сючанг и др.

Освен засиления интерес на китайски туристи към България и възможностите за ситуиране на високотехнологични производства е бил подчертан огромен интерес от китайската страна към екологично чистите храни. На срещата са били представени двата града и са били обсъдени възможности за сътрудничество на всички нива.

Китайските представители са изразили задоволството си от проведените срещи и са поели ангажимент да развиват и за в бъдеще взаимоотношенията на двата града. Настоящата среща е предшествана от няколко поредни покани отправени от Сючанг към Смолян, както и от посещение на китайците в Смолян, осъществено през месец ноември миналата година.

Освен официалните срещи певицата Валя Балканска и гайдарят Петър Янев са представили красотата на родопската песен на местен фестивал, в който е имало участие от пет държави – Китай, Индия, Русия, Монголия.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама