Китай – с готовност да финансира центрове за реклама на България

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Китай e изразила готовност да финансира и изгради на собствена територия центрове за промотиране на България и българския бизнес, е станало ясно в рамките на парламентарния контрол от думите на министъра на икономиката Божидар Лукарски, съобщава standartnews.com. По думите на Лукарски на проведения в Шанхай инвестиционен форум “Инвестирай в България” са присъствали висши държавни представители от България и Китай, както и представители на бизнеса. В инвестиционния форум е участвала и българска бизнес делегация от 36 компании, а от китайска страна са се включили над 100 фирми с трайни инвестиционни намерения към България.

По информация от икономическия министър преките чужди инвестиции за периода от началото на декември 2014 г. до края на ноември 2015 г. са 1,536 млрд. евро. Сертифицираните проекти през 2015 г. са 12 като предвидените инвестиции по тях са 189 млн. Лукарски е посочил още, че с проектите през тази година се очаква разкриването на 1265 работни места. По думите му 5 от 12-те проекта са за икономическа зона “Божурище”.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама