Изплащането на евросубсидиите ще стане на два транша, а отпускането на първия зависи от актуализацията на бюджета

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Договорихме се разплащането на европейските субсидии за всички земеделски производители да стане на два транша. Ще се опитаме, ако се приеме актуализацията на бюджета, да направим първото заплащане до края на годината, без уточняване на проценти. Това каза министърът на земеделието и храните Димитър Греков след среща с представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите, предаде ИА „Фокус”.

„Сложихме правила на играта. Крайно време беше да има такива правила, за да могат земеделците да са спокойни”, коментира министърът. На срещата е договорено още до края на годината да бъдат извършени агроекологичните плащания за всички земеделски производители в размер на 150 – 200 млн. лв. До края на февруари ще бъдат извършени и всички плащания от европейските средства, посочи министърът. Той припомни, че изплащането на европейските субсидии за всички земеделци трябва да започне от 16 октомври. До тогава е крайният срок за подаване на документи и проверка. След това текат теренни и финансови проверки. Греков обясни, че началото на стопанската година започва през септември и е добре парите да се получават в същата стопанска година.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама