Изложението “Зелени дни” в София е открито

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Днес, в Деня на биологичното разнообразие, пред Паметника на съветската армия официално бяха открити “Зелени дни” – форум за туризъм, бизнес и зелени идеи. Събитието беше открито от Ивелина Василева, министър на околната среда и водите. „Радвам се, че точно днес – на Международния ден на биоразнообразието, се открива поредното издание на тази инициатива. Убедена съм, че посетителите ще могат да усетят вкуса на натуралното, на близостта до природата. Ние, градските хора, имаме нужда от това и всички институции, заедно с гражданите, все повече обръщаме поглед към непреходните ценности“, каза Василева.

На откриването на “Зелени дни” присъства и зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, която каза, че страната ни е втора в Европа по биологично богатство с три национални и 11 природни парка, 89 резервата, 2234 природни забележителности и много защитени територии. По думите й у нас има все по-голяма възможност за развитие на планински туризъм, в това число алпинизъм, приключенски, еко и пешеходен туризъм. Георгиева цитира статистически данни, според които в световен мащаб приключенският туризъм се превръща в основен сегмент, който много държави искат да развиват заради икономическите и устойчивите ползи от него. През 2013 г. 42% от пътуващите в света са практикували приключенски туризъм като това е увеличение със 195% за две години. “Специалните форми на туризъм не заменят масовия, а са добавена стойност на туристическия продукт”, каза Ирена Георгиева.

На откриването присъстваха още Тодор Чобанов, зам.-кмет на София, Елица Николова, съветник на президента на република България по икономическото развитие, която прочете поздравителен адрес от президента, Стела Филипова и Мая Филипова, представители на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти, и др.

Анета Стефанова

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА