Изложението “Агра 2014” започва от днес

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

От днес започва селскостопанското изложение “Агра 2014” в Пловдив. То е част от Международния панаир в града. Събитието ще бъде открито в 11,30 ч. от министъра на земеделието и храните Димитър Греков и ще продължи до 8-и март.

Част от новостите в сектора, които ще бъдат представени тази година, е използване на безжична връзка при отглеждането на животните. Специални датчици ще проследяват поведението на животните и ще откриват най-подходящия момент за зачеване като така се цели да се повиши плодовитостта на крави и юници, съобщават организаторите. Фермерите ще имат достъп до данните през таблет, лаптоп или смартфон.

На изложението ще бъдат демонстрирани и иновации, които стимулират растежа на животните и повишават добивите на мляко и месо.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама