Исканията за компенсации на черешопроизводителите ще бъдат представени пред Европейския съвет

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

„Министър- председателят нямаше възможност да представи в неделя исканията на България за извънредни коменсации, тъй като извънредното заседание на Европейския съвет бе отменено”, това каза в Кюстендил вицепремиерът Томислав Дончев, в отговор на въпрос дали черешопроизводителите от региона ще получат компенсации, предава “Дарик”. По думите на Дончев искането ще бъде представено на следващото заседание.

Томислав Дончев подчертава, че за разлика от предишната програма за „Развитие на селските райони”, в тази акцентът върху производителите на плодове и зеленчуци е много по-силен – ако финансирането за тези производители в предишните години от старата програма е било около 15 000 000 лв. на година, в новата програма ще е около 79 000 000 лв. на година. “Това предполагам ще се усети и от производителите на череши”, коментира Дончев.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements