Ирландия с рекорден износ на храни и напитки

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Обемът на ирландския износ на храни и напитки през миналата година е бил 11 млрд. евро за пръв път в историята на страната, като голяма част от него се дължат на месото. 2016 г. е била седмата успешна година за износителите на храни и напитки от Ирландия като най-бързо ръст са отчели готовите храни, овчето и свинското месо.

Министърът на земеделието на страната Майкъл Крийд посочва, че едно от забележителните постижения е, че Ирландия успешно е диверсифицирала пазарите си в годината, когато Обединеното кралство е гласувало за излизане от ЕС. Търговията с Обединеното кралство е спаднала с 8%, но Ирландия е започвала износ за Северна Америка, Китай и други азиатски страни, става ясно от думите на Крийд.

Министърът посочва още, че брекзитът е довел до колебания във валутата, безпрецедентна несигурност на много търговски партньори. Тези предизвикателства налагат необходимостта от иновации и внедряване на нови технологии.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА