Интересът към биопчеларството става все по-голям

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Интересът към биопчеларството става все по-голям. Това каза Петя Иванова, председател на Националното сдружение на жените пчелари пред радио „Фокус”- Велико Търново.

Тя обясни, че uолкото по-пустеещо е мястото, където се отглеждат пчелите, толкова по-добре е за развитие на биопчеларството. „От значение е не само регионът, но и начинът на отглеждане на пчелите. Пчелините трябва да се третират с безвредни и биологични препарати за превенция и лечение на най-разпространените болести сред пчелите. Материалът на кошерите трябва да е обработен със специфична и безвредна боя. Има специфика и при подхранването на пчелните семейства”, обясни председателят на Националното сдружение на жените пчелари.

„Добивите на мед са много по-малки в сравнение с конвенционалното пчеларство, затова по-малко са пчеларите, които се занимават с биологично пчеларство. Въпреки всичко има много колеги, които се занимават с това”, каза Петя Иванова.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements