ИАРА организира поредица от срещи с рибари

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Ръководството на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури започва поредица от срещи с рибари по повод приетите промени в Закона за рибарството. Срещите ща продължат и през следващия месец по Черноморието и Дунав. Директорът на ИАРА д-р Драгомир Господинов и служители на ИАРА се срещнаха с рибари от Поморие, Черноморец, Приморско, Царево и Ахтопол. В срещата участваха и представители на браншови организации и местните инициативни рибарски групи от Южното Черноморие. Участие взеха и кметовете на Созопол – Панайот Рейзи и Иван Алексиев на Поморие.

На срещата бяха разяснени новите промени в Закона за рибарството и аквакултурите, както и начина на прилагане. Най-обсъждана бе темата относно регистрацията на рибарите като юридически лица и еднолични търговци. Съгласно промените в Закона, стопански риболов, развъждане и отглеждане на риба и други водни организми вече ще могат да извършват само юридически лица, а не както досега и физически лица. Това се прави с оглед диференциране на пазарния субект, фискално проследяване на продуктите от рибарство и изваждане на светло на голяма част от сектора.

 

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements