ИАЛВ отвори целогодишен прием по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Изпълнителната агенция по лозата и виното отвори целогодишен прием на заявления за участие по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014 – 2018 г., съобщават от пресцентъра на МЗХ. От ведомството посочват, че бюджет по мярката на година възлиза на 24 662 000 евро. Подпомага се конверсия на сортовия състав на насаждението със сортове, класифицирани за съответните лозарски райони на страната, преструктуриране на лозята и подобряване на техниките за управление.

Максималният размер на разходите  по проект или проекти, подадени от един кандидат в рамките на приема е 3 000 000 лв, посочват от МЗХ.

Удостоверението за участие по мярка “Преструктуриране и конверсия на лозя” има валидност 6 месеца от датата на издаването му. Земеделците трябва да имат предвид, че са утвърдени нови образци на документи, свързани с издаването на удостоверения. Те са достъпни в интернет страницата на ИАЛВ.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама