Хотелите в Албена и Балчик пълни за Добричкия панаир

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Хотелите в Албена, Балчик и Добрич са пълни с гости и изложители за международното изложение в Добрич “Селското стопанство и всичко за него“, което стартира утре в 10 часа. Интересът тази есен към най-старото земеделско изложение в България е два пъти по-голям отколкото предишния сезон, коментира за Агрозона Звезделина Иванова, изпълнителен директор на „Добрички панаир“ АД. В интерес на истината това са най-красивите и уютни площи за земеделско изложение, в сравнение с тези в останалите градове, които се правят в страната. Щандовете са разположени сред сенчестите алеи на спортен комплекс „Простор“ и това е истински рай за посетителите сред августовските жеги. В навечерието на откриването навсякъде кипи усилена дейност по подготовка на експозицията. Особен български колорит създава уханието на уникалната печена шабленска капия от местата за хранене.

Близо десетина медии ще бъдат с щандове на Добричкия панаир, сред които и Агрозона.

Традиционно ще бъдат представени семена, овошки, торове, препарати за растителна защита, земеделска техника и прикачен инвентар и др. Присъстват също така и директно представителство на фирми от ЕС, Турция, Украйна. Четири водещи автомобилни компании представят колите си. Четири банки участват в изложението със своите предложения за земеделски производители.

Особен акцент и интерес се очаква да предизвика сензационна лекция за забравените тайни в екоземеделието на руски учен. Това ще бъде по време на втория ден на панаира по време на съпътстващата програма. Очаква се и зам-министърът на земеделието и храните Явор Гечев, който е избран за народен представител от Добричка област да пререже лентата утре в 10 часа, а от 11:45 ще участва в кръгла маса на тема „Предизвикателства пред ОСП 2014-2020 г.”.

Светлана Трифоновска

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама