„Борса за семена и посадъчен материал” отвори врати в Добрич

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

От днес, 3 февруари до 7-ми февруари Добрич е домакин на специализираното международно изложение „Борса за семена и посадъчен материал”, предава радио „Фокус” – Варна

Изложението е първо за годината в календара на организатора „Добрички панаир”. Над 65 фирми от страната и чужбина участват във форума. Той бе открит тържествено от кмета на Добрич Детелина Николова, депутатът от ПП ГЕРБ Живко Мартинов и директора на изложението Звезделина Иванова. Изложението се провежда в Спортния комплекс (СК) „Простор” в градския парк „Св. Георги”.
„Борсата за семена и посадъчен материал” се организира всяка година от 1995-та. От 1998 г. изложението се провежда под егидата на Министерството на земеделието и храните. През 2000 г. „Добрички панаир” стана член на Асоциацията на семепроизводителите, която избра „Борсата за семена и посадъчен материал” да бъде неин основен форум.
На изложението се представят семена за пролетни култури, семена за есенни култури, семена за зеленчукови култури, семена за цветя, посадъчен материал, торове, торо-почвени смески, инсектициди, хербициди, фунгициди, акарициди, биологични средства за растителна защита, парници и оранжерии и други, свързани с тематиката продукти.
По традиция в първия ден на изложението вечерта се връчват наградите на „Добрички панаир” – „Български семепроизводител” и „Търговско представителство”. Това е 21-то издание на изложението. Част от съпътстващата програма са дискусионни форуми в следващите дни. Утре – 4-ти февруари, в Конферентната зала на СК „Простор” от 11,30 ч. ще бъдат представени нови сортове пшеница и соя за 2015 година, а от 13,00 часа темата е „Органичен течен биотор” (от червен калифорнийски червей).
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА