Чуфата – древната суперхрана, устойчива на климатичните промени
Тази култура се отличава със своята устойчивост и адаптивност За бъдещото развитие…
Стартира прием на проекти за подобряване на инфраструктурата на рибарските пристанища, рибните...
Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 18 161 000…
Защо са полезни пробиотиците и как да ги консумираме – препоръките на...
Защо са полезни пробиотиците и как да ги консумираме разискваха проф. Жечко…
Ендивия: Забравеното съкровище на градината
Непопулярният зеленчук ендивия - отглеждане и здравословни ползи Ендивията е сравнително непопулярен…
ЕК стартира обсерватория на пазара на зехтин и трапезни маслини
Тази инициатива е част от по-широките усилия на Комисията за насърчаване на…
БАБХ започва есенна ваксинация на лисиците срещу бяс
Процесът се провежда в 50-километровата ваксинална зона по северната, западната и южната…
“Ел Би Булгарикум” представя безлактозен айрян на изложението “Пътят на млякото”
Държавната млекопреработвателна компания „Ел Би Булгарикум“ ще участва в Международното изложение „Пътят…
Квотата на България за улов на калкан в Черно море се увеличава...
Мерките за опазване на запаса от рапан също ще продължат да се…
Зимнина без пестициди – мисията е възможна
Как да пазаруваме плодове и зеленчуци и как да ги съхраним за…
Пастьоризацията на млякото: Какво трябва да знаете
Пастьоризацията е процес на нагряване на млякото до висока температура за кратък…
“Родопска природна академия“: Ново начало за устойчивото земеделие в България
Учим и опознаваме природата в сърцето на Родопите Сдружение в обществена полза…
Науката разкрива: Тайната на апетита ни към въглехидрати е скрита в ДНК
Генът AMY1 нормално се произвежда в панкреаса, но негова дупликация е позволила той…