Херцогинята на Корнуел си купи картина на авокадо

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Камила, херцогинята на Корнуел, плати £300 за картина на авокадо. По време на посещение заедно с принц Чарлз в галерия в град Кингстън ъпон Хъл тя видяла картината, която е дело на художничката Хелън Брейшоу.

_94253641_avacado
Снимка: Helen Brayshaw, ВВС

Платното е с размери 20х20 см и изобразява разполовено авокадо, като са използвани маслени бои. Херцогинята избрала нея сред 330 други картини, които били изложени в галерията. Това е признание за младата художничка, която в момента прави магистърската си степен по Изящни изкуства. Всъщност първоначално Камила е проявила интерес към друга картина, изложена в галерията, но тя била вече купена от друг ценител на изкуството, предава ВВС.

Поводът за посещението на принцът и херцогинята е било официалното откриване на галерията, на която е направен ремонт за £5,2 млн. Общо 330 картини са били изложени в галерията.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements