Градушка с големината на орех падна в Златоград

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Градушка с големината на орех падна в Златоград.  Тя е продължила около 15-20 минути. Пострадали са насаждения, има и щети по автомобили.

Градоносни облаци са ударили и смолянския квартал „Устово”. Там градушката не е спирала в продължение на около 20 минути, предаде BTV.

Гръмотевична буря със силен дъжд и градушка пък се разрази над Кюстендил. Навсякъде има локви и течаща по улиците вода.

 Същевременно отново силна градушка удари Елхово вчера. След проливния дъжд нивото на река Тунджа до Елхово се е покачило с 2 см.

Ледени зърна с размер на лешник пък се изсипваха в продължение на петнадесет минути в ардинското село Млечино и унищожиха зеленчуковите градини и овощните дървета.

 Вчера стана ясно, че се вдига държавната помощ за градушки до 2,5 млн. лева. Ще се увеличи и щатът от ракетострелци, на които ще им бъде осигурено по-добро заплащане.  Предвижда се изграждането на нови 32 площадки, като по този начин ще се защитават 11,5 млн. дка. Обработваемата земя в момента е 36,6 млн. дка, като с 200 ракетни площадки се защитават 25 % от нея –  10,5 млн. дка.  Останалите обработваеми земи ще се защитават чрез летателен способ с помощта на самолети.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА