Говедовъдна ферма в село Печеница ще повиши производителността си с проект по подмярка 4.1

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Общата стойност на проекта е 482 839 лева

Едноличният търговец Зейти Мехмед от село Печеница отглежда и обработва пшеница, ечемик, царевица, люцерна, пасища и мери в землищата на няколко села в община Исперих. Това показва справка на Единния информационен портал на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

Произведената продукция се използва за изхранване на едри преживни животни във фермата на животновъда – 106  говеда и биволи.

Чрез финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. проект в рамките на Целевия прием за земеделски стопани в сектор „Животновъдство” по  подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”, ще бъдат закупени материални активи за повишаване производителността на труда: фуражна модулна система за приемане и автоматизирано смилане и смесване на фуражи, телескопичен товарач, хоризонтално фуражо-раздаващо ремарке, сеялка, сеносъбирач, косачка и навесен плуг.

Повишена биосигурност

Оборудването е в съответствие с изискванията за биосигурност, защита и хуманно отношение към селскостопанските животни, които намаляват риска от проникването, развитието и разпространението на болести по животните.

Общата стойност на проекта е 482 839 лева, от които 241 419 лева са безвъзмезна финансова помощ, а останалите – собствено участие на бенефициента.

Очаква се проектните дейности да приключат през октомври 2023 година.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements