Годишен форум на НОКА за 2023 г. ще се проведе на 9 декември

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Годишен форум 2023, организиран от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА), ще се проведе на 9-ти декември (събота) в к.к. “Св. Константин и Елена”, гр. Варна, съобщи за Агрозона Симеон Караколев, председател на НОКА.

“Към този момент записаните за участие във Форума земеделски производители са около 300. Очакваме да получим ползотворна информация от експертите, на място фермерите ще могат да задават допълнителни въпроси”, допълни още Караколев.

Събитието ще се състои в хотел Аква Хаус. Откриването ще започне в 10:00 ч. на 9-ти декември, като на него ще присъства и зам.-министърът на земеделието Деян Стратев. В рамките на първата част от програмата ще бъде обсъдена ситуацията в секторите овцевъдство и козевъдство след първата година от прилагането на Стратегическия план, проблемите и очакванията.

Екип от експерти от Министерството на земеделието и храните от дирекция Директни плащания, Растениевъдство и Животновъдство ще вземат участие в панела “Изпълнение на Стратегическия план”. По отношение на темата за Разплащанията през 2023 г. гост на събитието ще бъде зам. директорът на ДФЗ – Петя Славчева.

Във втората половина на деня доц. Божидар Иванов от Института по аграрна икономика ще представи презентация на тема “Съобразява ли се SWOT анализът в Стратегическия план.”

След това в програмата е предвидена дискусия на база представените данни, въз основа на които земеделските производители ще могат да отправят своите запитвания към присъстващите експрети.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама