Симеон Караколев, НОКА: Не подкрепяме протеста на говедовъдите, прозират личностни интереси

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Всичко, което е заложено в меморандумът от септември, се изпълнява, коментира още той

Не подкрепяме протеста на животновъдите пред Министерство на земеделието, заяви за Агрозона, Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА). „Ако подкрепяхме протеста, щяхме да сме там“, категоричен бе той. „Доколкото виждам това са искания, които касаят говедовъдството, така че аз там не мога да изразявам становище, но това, което виждам като колегиално отношение, е грозно и срамно. Прозират отвсякъде личностни интереси“, каза още той.

Според него исканията на животновъдите от говедовъдния бранш относно изпълнението на меморандума, подписан през септември с протестиращите земеделски производители са неоснователни.

„Меморандумът се изпълнява, всичко, което е заложено. Меморандумът е подписан от 10 асоциации. Ако има нещо, което не се изпълнява или не се изпълнява така, както е заложено, или има наистина обективна причина, тези 10 асоциации го наблюдаваме. Становище може да дава този, който го е разписал. Оттам нанатък ако има нещо, този меморандум е подписан от 10 организации. Никой от 10-те организации не е изразявал негативно становище., коментира още Караколев.

„Когато има някаква нерешена ситуация, ние достатъчно добре се мотивираме и със срещи с фермери по региони. В случая става въпрос за ставката на говедовъдството, която миналата година е била една, сега е различна. В тази една година са вървели срещи, срещи, срещи. Това говедовъдство е крайно време да се съберат, да си направят организация. Погледнете само колко асоциации има в говедовъдството. Не мога да разбера кого обслужват асоциациите – малки и средни фермери ли обслужват, големите ли обслужват, директни продажби ли обслужват?“, попита още Симеон Караколев.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА