Пазарът на червено месо ще достигне 668 милиарда долара

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Увеличаването на търсенето на „удобна храна“ е ключов фактор, движещ растежа на индустрията

През следващите 4 години се очаква глобалният размер на пазара на преработено червено месо да достигне 668 милиарда долара, благодарение на увеличеното търсене на „удобна храна“. Това се казва в последния пазарен доклад на Technavio Research.

Очаква се секторът на преработеното свинско да нарасне с близо 2%, поради нарастващия брой сливания и придобивания и нарастването на броя на продуктите в сектора. Пазарът на преработено червено месо се ръководи от увеличаването на търсенето на „удобни храни“, тъй като тези храни се категоризират като лесните за готвене и готови за консумация продукти. С промяната на начина на живот и нарастването на разполагаемия доход, търсенето на тези продукти се е увеличило значително. Повишаването на културата на електронната търговия и лесната наличност на хранителни продукти с едно натискане на бутона, допълнително ще стимулират търсенето на този тип храни. Следователно, увеличеното търсене ще стимулира растежа на пазара на преработени продукти от червено месо, през прогнозния период.

Освен това, различни доставчици, опериращи на този пазар, все повече си сътрудничат с доставчици и дистрибутори на технологични решения за навлизане на нови регионални пазари. Така например, Tyson Foods Inc. обяви успешното приключване на сделката за  придобиването на Keystone Foods, за да се разширят възможностите в храните с добавена стойност и да се засили присъствието му на международния пазар. Очаква се тази придобивка  да засили конкуренцията на пазара, тъй като доставчиците се стремят към подобряване на оперативната ефективност.

Също така компании като BRF, Cargill, Conagra Brands и Foyle Food Group ще играят важна роля в развитието на пазара на удобните храни, чрез силната си клиентска база, диференциални предложения на продукти и стабилна мрежа за дистрибуция по целия свят.

През 2018 г. Азиатско-Тихоокеанският регион беше основният пазар за преработено червено месо и представляваше 34% от общия пазарен дял. Това се дължи на нарастващия брой организирани търговски обекти в региона.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА