Фестивалът “Сурва” влиза в iLoveBulgaria

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Международният фестивал на маскарадните игри “Сурва”, който се провежда в Перник, ще бъде включен в платформата iLoveBulgaria, това е станало ясно на работна среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на Перник Вяра Церовска, съобщават от министерството.

В платформата са включени над 250 национални туристически обекта като когато потребителите сканират QR кода им с мобилен телефон,  получават подробна информация за дадената забележителност.

От туристическото министерство посочват, че Международният фестивал на маскарадните игри e най-авторитетната както у нас, така и на Балканите проява на традиционни народни игри и обичаи с маски. Събитието популяризира достигнали до днес варианти на древна ергенска обредност, които са част от българската традиция. За пръв е проведен през 1966 година, а от 1985 година е със статут на международен. През 1995 година Перник е приет за член на Федерацията на европейските карнавални градове.

Припомняме, че преди две години „Сурва“ беше включен в списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство

ЕТИКЕТИ:
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА