Фермерите получават субсидии за застраховки

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Започва приемът на заявления по схемата за съфинансиране на застрахователни премии за селскостопанска продукция. Желаещите стопани могат да подават документи в областните дирекции на Държавен Фонд “Земеделие“ от 26 март, предават от пресцентъра на Фонда.
Основна цел на схемата е да насърчи малките и средните предприятия от агросектора да застраховат селскостопанската продукция срещу неблагоприятни метеорологични условия. Размерът на помощта е 600 000 лева. Според Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители, предимно големите фермери в страната имат практика да застраховат продукцията си, но по-дребните и средните производители не го правят. Причините за това според Върбанов са комплексни, обясни Върбанов.
Земеделските стопани, които искат да се възползват от схемата, трябва да подадат заявления до 29 август. Срокът за сключване на договорите и изплащане на средствата е 15-и декември 2014 година.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама