Евродепутатите гласуват за защита на земеделците от търговските вериги

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Предложения за борба с нелоялните търговски практики по цялата верига за доставка на храни трябва да публикува Европейската комисия, гласи незаконодателна резолюция, която предстои да бъде дискутирана в понеделник и гласувана във вторник, съобщават от българското представителство на Европейския парламент. Резолюцията трябва да направи отношенията между производителите, доставчиците и дистрибуторите на храни честни и прозрачни, както и да подпомогне доброто функциониране на пазарите.

Според европейските депутати нелоялните търговски практики имат негативни последствия за отделните дружества от веригата за доставки на храни, особено за земеделските производители и малките и средни предприятия. Това от своя страна вреди на цялата европейска икономика.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА