Екокатастрофа: Хиляди умрели риби изплуваха на брега на Варненското езеро

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Хиляди умрели риби и други водни организми изплуваха на брега на Варненското езеро, сигнализират рибари, които се притесняват, че това е резултат от силно замърсените морски води в района. През последните дни мнозина варненци сигнализираха, че водата във Варненския залив е силно замърсена, като те предполагат, че става въпрос за скъсана тръба на канализация. Междувременно от Българското национално радио съобщиха, че експерти на Регионалната здравна инспекция (РЗИ)-Варна  ще вземат проби за ешерихия коли и ентерококи в морската вода в зоните за къпане. По нивата на тези микробиологични показатели ще се прецени дали водата за къпане е в „добро“, „задоволително“ или „лошо“ състояние. Вчера са били взети проби от морската вода в участъка от плаж „Панорама“ в курорта Златни пясъци до Аспаруховския плаж, включително. Днес пробонабирането продължава на юг до плажа на Бяла. Очаква се резултатите от пробите да бъдат готови в средата на тази седмица.

Видеото с ужасяваща гледка е споделил Николай Гюров в личния си профил във Фейсбук. Стотици възмутени хора го разпространижа в социалните мрежи за часове.

https://www.facebook.com/nikolai.gurov.10/videos/1123932951275688/

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама