ЕК започва разследване по придобиването на Syngenta от ChemChina

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

ЕК започва разследване по придобиването на швейцарския химичен концерн Syngenta AG от China National Chemical Corporation (CNCC, ChemChina).

 През февруари китайската компания отправи оферта за закупуването на Syngenta, като предложи 465 $ за акция. По този начин компанията бе оценена на общо 43 млрд. долара. Закупуването на акциите се очаква да бъде приключено в края на 2016 г.

 ЕК започва разследване, според което ще се прецени дали сделката няма да намали конкуренцията на пазара на продукти за растителна защита и химикали. “Сливането ще доведе до обединението на водещата компания на пазара на пестициди с един от основните й конкуренти. Затова ние трябва внимателно да  преценим дали предложението няма да увеличи цените и намали възможността за избор на земеделските производители“, коментира  европейският комисар по конкуренцията Маргарет Вестегер.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама