ЕК одобри “Кранска клобаса” за продукт на Словения

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Европейската комисия одобри включването на “Кранска клобаса“ в Европейския регистър на защитените наименования за произход като продукт на Словения. Това е “удар“ за Хърватия, която претендираше, че “Кранският колбас“ е неин продукт, съобщава zemia-news.bg.

 Словенската “Кранска клобаса“ е полутраен топлопушен колбас от мляно свинско месо и мас, подправен с морска сол, лук и черен пипер и опушен на букови дърва. Предпочита се да се консумира затоплен в гореща вода. “Кранска клобаса“ ще бъде добавена в списъка на над 1200 продукта със защитена марка в рамките на ЕС.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА