До 5 г. продажбите на свинско в Китай могат да се удвоят

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Пазарите на месо се променят бързо, но никъде не се променят толкова бързо, колкото в Китай, е станало ясно на Световния конгрес по месото в Бейджинг, Китай, предава globalmeatnews.com. Джероен Лефелар от Rabobank, посочва, че в сравнение със САЩ, що се отнася до консумацията, в Китай има съществено място за ръст. В САЩ потреблението на месо спада, но населението се увеличава и поради тази причина нивото на спад е пренебрежимо. “Както и да е, тъй като потреблението в САЩ и Европейския съюз е под натиск, значимостта на износа се повишава”.

Продажбите на охладено свинско се повишават и имат потенциала да се удвоят до 5 г. Ключова тенденция, която се наблюдава в потребителското търсене, е, че се предпочитат пакетирани и удобни за употреба свински продукти за сметка на прясното месо.

Производството на свинско в Китай все още е фрагментирано, но се очаква ръст, когато правителството направи качеството на храната и безопасността й основни приоритети.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА