Пазарите на месо се променят бързо, но никъде не се променят толкова бързо, колкото в Китай, е станало ясно на Световния конгрес по месото в Бейджинг, Китай, предава globalmeatnews.com. Джероен Лефелар от Rabobank, посочва, че в сравнение със САЩ, що се отнася до консумацията, в Китай има съществено място за ръст. В САЩ потреблението на месо спада, но населението се увеличава и поради тази причина нивото на спад е пренебрежимо. “Както и да е, тъй като потреблението в САЩ и Европейския съюз е под натиск, значимостта на износа се повишава”.
Продажбите на охладено свинско се повишават и имат потенциала да се удвоят до 5 г. Ключова тенденция, която се наблюдава в потребителското търсене, е, че се предпочитат пакетирани и удобни за употреба свински продукти за сметка на прясното месо.
Производството на свинско в Китай все още е фрагментирано, но се очаква ръст, когато правителството направи качеството на храната и безопасността й основни приоритети.