Днес започва международният фестивал “Сурва” в Перник

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Днес започва Международният фестивал на маскарадните игри “Сурва 2016” в Перник, припомня “Дарик”. Фестивалът се организира за 25-и път, а тази година се навършват 50 г. от първото маскарадно дефиле в града.

Маскарадните игри са под патронажа на Министерството на културата като значимо национално събитие и с домакинството за юбилейното издание на кмета на Перник д-р Вяра Церовска. Във веселия фестивал участие ще вземат 110 групи, съставени от общо около 6400 души. Очакват се 19 чужди групи – от Сърбия, Македония, Гърция, Румъния и от далечни екзотични земи. Интерес за участие е заявила и група от Мали. Тя ще представи африкански маскараден обичай.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА