Днес е Световният ден на прехраната

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

На 16-и октомври Организацията за прехрана и земеделие на ООН (ФАО) отбелязва Световния ден на прехраната като с него се чества и създаването на ФАО през 1945 г. Денят има за цел и да припомни една от целите за устойчиво развитие – изкореняване на глада до 2030 г.

Мотото на тазгодишния Световен ден на прехраната е: “Променете бъдещето на миграцията: Инвестирайте в хранителна сигурност и развитие на селските райони”. С него международната организация цели да припомни, че в момента най-много хора напускат домовете си от Втората световна война насам. Развитието на селските райони може да създаде фактори, които да възпрат хората от миграция като осигурят бизнес възможности и откриване на работни места. От ФАО отбелязват, че инвестициите в селските райони ще допринесат за развитие не само на земеделието, но местните жители ще могат да се препитават с животновъдство, производство на преаботени храни.  Целта е да се подобри хранителната сигурност, да се осигури устойчиво препитание, да се намалят конфликтите, свързани с природни ресурси и да се осигурят решения в посока намаляване последствията от климатичните промени.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА